måndag 4 februari 2013

VargjaktenÅh... jag blir helt jävla, rabiat galen på den här jävla, förbannade, skitregeringen!!!
Det är det ena tokiga efter det andra. Den ena värdelösa idén efter den andra.
Hela jäkla samhället håller på att kollapsa... "men ja! Vi sänker skatterna lite till!"
Sveriges vargstam håller på att utrotas... "men ja! Vi skjuter ihjäl några till!"
NÄR ÄR DET NOG?!

Sverige... ett land med en lång forskningstradition. Ett land där utvecklingen gått framåt, ny teknik utvecklas, där vården (med rätt förutsättningar) är i världsklass, dit vetenskapsmän från hela världen vänder sig för att söka sammarbete... men där vi har en regering som skiter högaktningsfullt i att ta vara på forskningsresultat.  Har de bestämt sig för att göra tvärt om vad experterna säger... på varenda område?! 

Förra året presenterade Naturvårdsverket hur många vargar som (det minst) behövs för att skapa en gynnsam och frisk stam. 380 stycken. Minst!
Två timmar senare går miljöminister Lena Ek ut och säger att 180 stycken vargar är bra nog. Va?! Var får hon den siffran ifrån?!

I dagarna startade den tredje storskaliga jakten på varg på fyra år. Fyra underbara år som den blå regeringen har haft makten. År där ingen genetisk förstärkning genomförts!
EU-kommissionen har avrådit från jakt, men det struntar centerministern fullständigt i.  
Vargenstammen ska, som det heter, "bli friskare" genom att 16 stycken individer ska has ihjäl. Lagligt ska vi säga... vi vet om att det pågår olovlig jakt på varg, året runt.
Ett jaktlag har sagt sig vägra till jakten. De vill inte skjuta "djur som sköter sig".
Men det var väll inte därför jakten beslutades om, eller? För att blidga norrlänningar som fått ett och annat får fällt. Eller?!
 
1966 fridlystes vargen i Sverige. Det fanns då färre än 10 stycken kvar.
Idag finns det drygt 280 stycken vargar i hela skandinavien (100 färre än vad som hade behövts, enbart Sverige!). 280 stycken djur... som anses vara ett så stort problem att de måste jagas och förintas. Det är inte klokt... jag förstår det inte.
Vilka tror vi att vi är?! Vi människor är inte ensamma på denna jord. Varför ska vi ha all äganderätt till mark och liv? Vem tror Lena Ek att hon är? Som kan gå emot forskning och internationella påtryckningar?

Usäkta alla svordommar som fort ur mig i det här inlägget... men det här gör mig så upprörd!
Det här är djur som inte kan försvara sig! Vackra djur, som i vilt tillstånd, aldrig har gett sig på en människa. Som visserligen har dödat en och annan hund, men är det konstigt? En hund är, i vargens ögon, en inkräktare. Precis som en annan varg, som ger sig in i fel revir. Är det konstigt att en hungrig varg tar tillfället i akt till lättillgänglig mat i ett får eller ren? Nej. Nej!

Jag hoppas innerligt att det blir en röd regering till 2014 och att en annan rovdjurpolitik då kommer att föras./Emelie
 

1 kommentar: