onsdag 23 maj 2012

Tre av dagens nyheterFöreningen "Glöm aldrig Pela och Fadime" arrangerar manifestationer mot hedersvåld i Stockholm, Göteborg och Malmö. Detta efter att det har hänt igen. 19-åriga Maria mördades för familjens heder. Hennes bror sitter häktad. Om jag inte jobbade hade jag åkt till Göteborg idag. Män och kvinnor, av alla kulturer, måste gå samman för att med en röst säga; Nej!


 


Arbetslösheten har ökat med 0,1 procent under det senaste året. Från 390 000 personer till 396 000! 6000 individer har under året fått lida för regeringens misslyckande. Samtidigt faller Sveriges placering i den så kallade "trygghetsligan". När det kommer till tryggheten för sjuka, skadade och arbetslösa ligger vårt land nu en bra bit under snittet när OECD-länderna jämförs.

Tomas Alfredson (som gjort "Låt den rätte komma in") gör en ny version av "Bröderna Lejonhjärta". Denna underbara, underbara film som präglat hela min bild av vad himmelen är och hur det blir efter döden. Vi får se våra nära och kära igen... här på jorden tar det lång tid, men där i Nangijala, känns det bara som några dagar. Underbara, underbara Astrid Lindgren.


Efter två dagars solande ska jag nu åka och jobba. Helt okej!
Hoppas ni får en bra dag!

/Emelie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar