måndag 7 maj 2012

Det här med att blogga...

Jag brukar alltid ligga lite steget efter.
När ett nytt mode kommer är jag ofta väldigt tveksam. Jag börjar inte sukta efter dessa nymodigheter för än nästa säsong, när de är lite ute igen.
Läste inte "Män som hatar kvinnor" för än bok nummer två var ute och det tog många år innan jag smakade en kaffe latte! Jag har varit sugen på att blogga länge. Har ett behov av att få ner mina tankar i skrift och att sprida den till omvärlden. Innan jag blev sjuksköterskestudent läste jag media och kommunikation av just den anledningen. Det visade sig dock vara fel väg att gå... Min mamma har världens bästa blogg. Hon skulle kunna bli en professionell bloggare.
Själv kommer jag aldrig att komma upp i hennes standard. Jag är ingen bloggare, av följande anledningar:

* Har svårt för kontinuerligtet... i träning, dagboksskrivande, plugg...

* Har svårt för den magiska gränsen mellan "personlig/privat". Jag anser att en blogg kräver en stor dos personlighet. Lite vassa åsikter, lite sjuk humor, lite galna tankar. Men det krävs också att man som bloggare vågar vara lite personlig. "Idag har jag tränat, igår har jag pluggat, imorgon ska jag jobba"-inlägg in och inlägg ut blir ganska tröttsamt i längden. Men var går gränsen? När är man för privat i en blogg?! Jag tror att min gräns går lite tidigare än många andra. Frågan är om det blir ett problem?

* Jag lägger redan så mycket tid på facebook, tv och surfande. Ska jag lägga mer tid framför datorn? 

* Jag är ingen aktiv bloggläsare. Jag följer ett par bloggar. Tre av dem skrivs av mina familjemedlemmar. För att få kommentarer måste man ge kommentarer. Och det är jag ganska dålig på... Om jag nu ger mig ut i offentligheten, så vill jag väll att folk ska läsa också! Vad är det annars för mening? 

* Blogg skrivs bäst i krönikeform, tycker jag iaf! "Dagboksvarianten" är (som jag egentligen redan nämnt) ganska tråkig att läsa. Och i ärlighetens namn, jag är inte särskilt rolig. Fyndig. Skriver bättre debattinlägg. Så räkna med mycket politik! :)


Nå väl... nu ger jag detta ett försök. Får se hur långt och hur länge det räcker. 

Välkomna att läsa och (SNÄLLA!!) kommentera!   

/EmelieEn sommarbild på mig
3 kommentarer:

 1. Välkommen älskling. Jag ska promota dej senare idag på bloggen. Å du är visst rolig.ffa har du många kloka tankar. Jag tänker mej områden som politik, vård, mångkulturella samhällen/ relationer och som "andra sidan" på mkt jag skriver.
  Att kommentera är viktigt och roligt. Se på min lista, jag kan tipsa ytterligare om vem du kan tänkas gilla.
  Puss å välkommen

  SvaraRadera
 2. Så kul att du också börjar blogga! :) Det är svårare än man tror dock att ens få iväg ett inlägg om dagen tycker jag! Även om man vissa perioder kan spotta ut tio inlägg på en vecka så är det just detdär med att det ska hålla i sig som är jobbigt, och att få tiden, men kommer läsa så ofta jag kan/hinner, ska bli kul! :) Puss å kram

  SvaraRadera
 3. Tack mitt hjärta! Håller med dig. Men man måste ju inte alltid skriva jätte mycket om något jätteviktigt. Ibland kan man ju skriva något litet också. :) Puss!

  SvaraRadera