fredag 20 juli 2012

Vill ha hund!!

Detta inlägg ska handla om min hundlängtan.
Planen är att skaffa en Staffordhire bullterrier, se se fiiina de är! Ögongodis.När jag var liten hade vi en Bouvier des flandres. De är stora, ulliga och har från början använts till tjurvallning. Det märktes att han hade det i sig. Han blev väldigt orolig då man var ute flera stycken samtidigt och började gå åt olika håll. Då ville han gärna samla ihop oss.Har tyvärr ingen bild på honom, men den ovan är ganska så lik hur han såg ut. Annars kan de se väldigt "fixade" ut, ska klippas på ett visst sätt. Känner igen ögonen och den vita fläcken under läppen. Han var den finaste, finaste hund man kan tänka sig. Urjobbig som unghund, med lite attitydsproblem. Men så gosig. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på honom, saknar honom jättemycket! Hans bruna fina ögon, svarta våta nos. När man var ledsen lade han huvudet i ens knä och ville trösta. Han blev 14 år tror jag. Väldigt gammal. Vi tog bort honom för sent egentligen. Sista året var mest för vår skull, för att vi inte ville förlora honom. Vilket ju är väldigt själviskt.

Sen kom Märtis. Lilla plätta. Märta Mitt hjärta. Martha Stewart. Våran glädje. Min mammas ängel.

      

En mycket bestämd och bortskämd fransyska. En Dog de bardeux. Som hon kan få en att skratta! Hon är speciell på ett sätt som inte går att beskriva. Man måste liksom träffa henne in real life för att förstå. One in a million. Och snart får hon en lillebror. Lilla Gotfrid.

  Ni ser väll vilket busfrö han är?! ;)

Nåväl... uppvuxen med hund. Stora hundar. Mycket hund. Men jag vill börja med något mindre, fast med krut i. Min blivande make var inte alls hundintresserad när vi träffades. "Här blir det ingen hund!" "Nej nej... vi får väll se", tänkte jag. Nu har han ändrat sig och är han också hundsugen. Han har inte bara gett med sig, han vill också! Till min stora glädje.
Valet har stått mellan två raser. Fralla eller Staffordshire bullterrier.

Åh...

Valet har ändå fallit på den sistnämnda. Varför? Jag vill låta Mike bestämma lite också och han röstar på den. Sen är det en underbar ras och kanske lite mer 'go!' i, än Fransk bulldog.

Staffordshire bulterrier kallas ibland bara för staff. Rasen härstammar från de bull- och terrierhundar som främst förekom i Midlands och som bland annat användes i hundkamper. I Sverige är rasen en utpräglad familje- och utställningshund. Det är en utpräglad sällskapshund som också gärna deltar i hundsporterna agility och lydnad. Den älskar att få vara med sin familj i alla lägen, den älskar människor. En viss könsbunden aggressivitet mot andra hundar förekommer. En riktig kompis som älskar livets goda (skk.se).
Jag som är vand vid stora, ganska svåra raser tror att det här blir en bra hund, som passar vårat liv. Samtidigt som den är ihärdig och intresserad, så är den inte allt för fysiskt krävande. Den är rejäl, men går lätt att få med sig på stan och tåget. Har ni träffat någon staff? De är så mysiga! Gillar att trycka in sitt huvud i magen och bli hårt kliad bakom öronen. Så tillgiven. Perfekt tillsammans med barn. Ja! Den får det bli! Kanske nästa sommar... när jag förhoppningsvis har semester och det går att tajma in valp i sitt liv. Det ska ju fungera praktiskt också. Hur mycket jag än VILL HA hund IDAG, så måste det ju bli bra. Det krävs lite planering. Längar.

Avslutar med lite mer fina hundbilder, på raser jag OCKSÅ kunnat tänka mig..!

 Boxer. En av de vackraste.

 Rigeback. Så stiliga.

  Irlänsk varghund. Coola alltså.

 Leonberger. Så fina, men så mycket hår!

Bullterrier. Kanske charmigast av dem alla?

 Chihuahua. Riktigt gulliga.

Nej... nu skojade jag bara. Förstår inte riktigt hur man tänker där? Kan man inte lika gärna skaffa en katt? Eller ett marsvin?

/Emelie.

5 kommentarer:

 1. Jag ÄR nog lite "känslorna utanför kroppen" idag för plötsligt när jag läste din text och såg bilderna så kom tårarna över Baron.
  Inte lite fint. Fulgråt.
  Baron somverkligen var en i syskonskaran, med överallt, älskad... men aldrig riktigt lika omhuldad som Märta.Åhhh om jag fått göra om,fått vara lite klokare med honom. Han var verkligen världens bästa None.
  Kram å tack för att du finns/ mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mamma då... Snart kommer lugnet infinna sig. Du är bara nervös. Längtar till onsdag!

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Hi,
  Please contact me as soon as possible regarding the first brindle boxer puppy picture you have used on this page. I am pleased you like the image, but I own legal copyright.
  https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSirlP1udKcZrWrFWquZLBA7mgQLwA5cdzJAel6c0mJDOy1ZsLPTA
  This image can only be used by purchasing a license for limited use or if I have given you permission to do so. Permission will only be granted if you put a link to my portfolio of artwork.
  The link is as follows
  http://www.photo4me.com/belle
  If I do not hear from you in seven days I will report your copyright abuse to your ISP.

  SvaraRadera
 3. Please contact me on the following email address
  belmenpes@googlemail.com
  re image
  https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcSirlP1udKcZrWrFWquZLBA7mgQLwA5cdzJAel6c0mJDOy1ZsLPTA

  SvaraRadera